Organiseer jouw succesvolle Loslaatdag

Start: november 2017 / januari 2018
 

  • Wil je meedoen met de Loslaatdag, maar heb je nog nooit een workshop georganiseerd?
  • Weet je niet precies hoe je een goede workshop geeft?
  • Vraag je je af waar je het over moet hebben?
  • Twijfel je of je genoeg mensen kunt trekken?
  • Weet je niet goed hoe je aan een locatie moet komen?
  • Vraag je je af hoe je in de publiciteit komt met je workshop?


Natuurlijk, de Loslaatdag geeft je een kader. Maar daarmee heb je nog geen dag gevuld.

Het is spannend om een workshop te organiseren. Wat als er niemand komt? Wat als de deelnemers er niks aan vinden? Wat als...

Eén ding is zeker: als je die scenario's in je hoofd blijft afspelen, dan kom je nooit in actie. Maar je hoeft natuurlijk ook weer niet zomaar in het diepe te springen.

Organiseer jouw succesvolle loslaatworkshop samen met Sloworganizing en andere organizers.

Samen ben je sterker, je helpt elkaar en je motiveert elkaar.
Je brengt elkaar op ideeën.
Wat de één wel voor elkaar krijgt, lukt de ander misschien nog niet. En zo kom je samen verder.

En ik ben erbij om je te begeleiden met de ervaring van vier eerdere Loslaatdagen.

Voor degenen die op tijd willen nadenken over de Loslaatdag, is er een kick off in november 2016. Maar je kunt ook later aanhaken, vanaf januari 2017 gaan we serieus aan de slag met de voorbereidingen.Ik doe mee met Organiseer jouw succesvolle Loslaatdag


Dit is wat een deelnemer van 2015 er over zegt:
'Al vanaf het moment dat ik startte als professional organizer wilde ik graag workshops geven  Ik wist alleen niet goed hoe daaraan te beginnen. Er komt zoveel bij kijken. Hoewel ik wist dat in België een workshop geven de manier was om klanten te bereiken en hen het beroep te leren kennen, bleef de drempel hoog. Tot ik de Loslaatdag ontdekte en de extra begeleiding die Yvonne daarbij geeft. Als ik nu de sprong niet waagde, wanneer zou ik het dan doen?

Yvonne leidde me via skype feilloos door het hele proces. Zij begeleidde me bij elke te nemen stap, steeds met de nodige positieve feedback. Na elke training had ik weer de nodige energie om de volgende stap te zetten.  Haar ondersteuning en training zorgde ervoor dat mijn eerste ervaring met het geven van een workshop een succes werd. Ook bij het uitwerken van volgende workshops zullen Yvonne haar tips en advies van pas komen!'
(Lien Winters)


Ik ben Yvonne de Bruin en in 2012 organiseerde ik in het najaar iets wat toen de Weggeefdag heette. Daar kwamen 10 mensen, waarvan ik er 8 kende. Niet echt een succes dus. Toch stond ik achter het idee om mensen met veel spullen in contact te brengen met organisaties die iets goeds doen met die spullen.

Daarom besloot ik om het nog een keer te proberen. Dat werd de eerste Loslaatdag in het voorjaar van 2013. Ik zocht samenwerking met collega's en zo was de Loslaatdag dat jaar op 8 locaties en kwamen er bij elkaar 188 mensen. Daarnaast was er enorm veel publiciteit voor de Loslaatdag in landelijke kranten, waaronder de Telegraaf. Maar ook plaatselijk kregen de deelnemende organizers veel publiciteit in kranten en op de radio.

Iets wat eerst mislukt leek, was nu opeens succesvol. In 2016 organiseer ik voor de vierde keer de Loslaatdag.

Zo zie je, de Loslaatdag was niet meteen een succes. Maar die stappen kun jij overslaan door mee te doen met Organiseer jouw succesvolle Loslaatdag.

Voor degenen die op tijd willen nadenken over de Loslaatdag, is er een kick off in november 2017. Maar je kunt ook later aanhaken, vanaf januari 2018 gaan we serieus aan de slag met de voorbereidingen.Ik doe mee met Organiseer jouw succesvolle Loslaatdag


Speciaal voor die mensen die wel willen, maar nog niet zo goed weten hoe, is er het ondersteunende programma Organiseer jouw succesvolle Loslaatdag.


Dit is wat je concreet kunt verwachten als je meedoet aan Organiseer jouw succesvolle Loslaatdag:

1. Zes bijeenkomsten op afstand om stap voor stap je Loslaatdag te organiseren.
Vanaf januari 2018 heb je elke 2 weken contact met Yvonne en de andere deelnemers aan Organiseer je succesvolle Loslaatdag.

Daarvoor hoef je niet te reizen, we doen dat op afstand. Hoe ik dat precies organiseer hangt af van het aantal deelnemers. Maar je hebt er in elk geval niet meer voor nodig dan een computer of een telefoon.  

In die bijeenkomsten leid ik je door de organisatie van de dag. Zo weet je precies wat je op elk moment te doen hebt.

2. Informatie over het mogelijke onderwerpen en thema's.

3. Een draaiboek voor de organisatie van de dag, daarin de verschillende vormen waarin je je activiteiten kunt gieten.

4. Een draaiboek voor de publiciteit rondom de Loslaatdag, zodat je evenement meer dan genoeg bezoekers zal hebben.

5. Een overzicht van mogelijkheden om via de Loslaatdag concreet klanten te werven.


Vroege vogelbonus: kick-off bijeenkomst
In november 2016 een kick off bijeenkomst (vermoedelijk op afstand, maar bij 6 of meer deelnemers live in Utrecht, datum in overleg).
Een beetje vooruit denken helpt enorm, daarom is het helemaal niet raar om in het najaar al te starten met de Loslaatdag. In de kick off bijeenkomst vertel je ik al heel veel en we focussen op wat het belangrijkste is om eerst te regelen.


Ik doe mee met Organiseer jouw succesvolle Loslaatdag


Want daar gaat het natuurlijk allemaal om: klanten. Meer bekendheid is leuk en kan je zeker op termijn veel opleveren. Daarom is de publiciteit rondom de Loslaatdag heel belangrijk. Je kunt op die manier bijvoorbeeld je nieuwsbrief flink laten groeien.


Nog geen nieuwsbrief? Elk jaar blijkt weer dat een nieuwbrief een succesfactor is bij het organiseren van de Loslaatdag. Als je mee wilt doen, dan is dat het perfecte moment om te starten met een nieuwsbrief. Wil je weten hoe? Volg dan Kickstart je eZine 


Scheurkalender 2019
 


 

Ontvang gratis Organizingtips:

Je ontvangt 2 x per maand de gratis Organizingtips van Sloworganizing. Zo nu en dan stuur ik mails met extra aanbiedingen. Om je welkom te heten krijg je het e-book Het verhaal van je spullen gratis bij je aanmelding.

dit veld niet invullen s.v.p.