Hoe werkt Sloworganizing

De vier principes van Sloworganizing werken samen, zodat jij jouw manier van organiseren ontdekt en je huis een rustgevende basis wordt, van waaruit je de wereld in kunt. Zodat je meer authentiek kunt leven volgens jouw idealen en meer impact hebt op de wereld. Je werk wordt vele malen overzichtelijker en je ervaart minder stress.
 

Principe 1: Stap voor stap aan de slag

Als je al je spullen in 1x opruimt vind je niets meer terug en wordt de chaos alleen maar groter. Doe het stap voor stap en je krijgt overzicht. Kleine stappen kun je bovendien veel makkelijker inbouwen in je dagelijkse bezigheden. Dat maakt het makkelijker om te doen en om het vol te houden.
 

Principe 2: Laat los en leef meer

Je laat los wat niet meer bij je past en ontdekt zo je dromen en wensen die onder je spullen en bezigheden verstopt zijn geraakt. Minder spullen betekent meer ruimte voor jou en voor wat echt bij je hoort. Praktisch gezien is het gewoon makkelijker organiseren en overzicht krijgen met minder spullen. Wat je terugkrijgt is meer ruimte, tijd, kwaliteit, plezier en ontspanning.


Principe 3: Opruimen in je eigen ritme

Niet elk moment is geschikt om op te ruimen. Soms kun je snel opruimen, soms heb je meer tijd nodig. Sommige spullen kun je snel opruimen en andere dingen vragen meer bedenktijd. Snel ordenen en opruimen is net zo belangrijk als rust nemen, je beslissingen laten bezinken en even pas op de plaats maken. Het is de afwisseling die zorgt voor een opruimritme dat bij jou past. Herken je eigen ritme en laat uitstelgedrag achter je.


Principe 4: Weldadige gewoontes

Om georganiseerd te blijven, zijn weldadige en weloverwogen gewoontes onmisbaar. Gewoontes kosten weinig tijd, voelen niet als een inspanning en helpen je daarom om bijna ongemerkt georganiseerd te blijven. Ze zijn weldadig, omdat je ze ongemerkt kunt uitvoeren. En weloverwogen, omdat je alleen die gewoontes kiest die bij je passen en die je het beste helpen om opgeruimd te zijn en te blijven.


Als je deze vier principes toepast dan:

  • Krijg je meer tijd en energie voor de leuke dingen in het leven
  • Voelt je huis als een warme omhelzing waar je je helemaal kunt ontspannen
  • Heb je veel meer rust, waardoor je veel minder zorgen hoeft te maken
  • Pieker je minder en ben je minder vergeetachtig
  • Heb je veel meer creatieve ideeën voor thuis en op je werk
  • En de energie om die ook met plezier uit te voerenLees hier meer over hoe Sloworganizing je kan helpen
  

Nieuw boek:

How to be organized

 Gratis e-book

Gratis e-book Van keuzestress naar keuzevrijheid
 
Voornaam
E-mailadres*
* Als bonus ontvang je de Organizingtips van Sloworganizing
 
dit veld niet invullen s.v.p.De foto bovenaan is een paardenbloem.


De verschillende takjes van de bloem staan voor de keuzes die je hebt: wie wil je zijn? Wat hoort er bij je? Hoe wil je opruimen?

De bloem zelf is een mooi beeld van verandering: van groen, naar knop, naar gele bloem, naar pluizebol.

En dan laat de bloem de pluizen los. Het zijn zaadjes die waaien op de wind. Een symbool van loslaten.